Od paru dni pasażerowie podróżujący po Europie wybranymi rejsami LOT-u, mogą skorzystać z nowej formuły bezpłatnego poczęstunku w klasie ekonomicznej. Zmiany mają charakter pilotażowy.
zdjęcie: LOT
W nowej ofercie można znaleźć m.in. słodkie drożdżówki, którymi podróżni są częstowani obok dostępnych dotąd podczas lotów regionalnych wafelków „Grzesiek”. Poszerzona została również oferta gorących i zimnych napojów. Zmiany wprowadzono na razie pilotażowo na 18 wybranych trasach, m.in. z Warszawy do Amsterdamu, Barcelony, Brukseli, Tbilisi i Wiednia.
– Podnoszenie jakości usług jest jednym z priorytetów Polskich Linii Lotniczych LOT. Z przeprowadzonych przez nas badań wynika, że pasażerowie bardzo doceniają przekąski podczas lotów krótkodystansowych. Chcielibyśmy, aby dzięki tego typu drobnym udogodnieniom, pokłady naszych samolotów stawały się miejscem jeszcze bardziej gościnnym – powiedział Jakub Panek, ekspert ds. PR w Biurze Komunikacji Korporacyjnej Polskich Linii Lotniczych LOT.
Pasażerowie klasy ekonomicznej będą nadal mogli skorzystać z możliwości zakupu kanapek i innych produktów z oferty Sky Bar. Bez zmian pozostają także posiłki podawane w klasach biznes i premium podczas podróży europejskich.